Rolovane kobasice u lisnatom testu: Pecivo kome ne mogu da odole ni najveći izbirljivci

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukoliko vam je potrebno posluženje i za veći broj gostiju, brzinski doručak ili večeru, ovaj recept je idealan za to

Foto: Shutterstock

Brza jela koja se mogu poslužiti u svim prilikama su uvek poželjna. Iako se u Srbiji najčešće jedu rolovane viršle, i kobasice u testu se sve češće mogu naći u ponudi pekara.

Ukoliko vam je potrebno posluženje i za veći broj gostiju, brzinski doručak ili večeru, ovaj recept je idealan za to.

Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka, a rezultat će biti i više nego zadovoljavajući.

Sastojci: 

  • 500 gr lisnatog testa
  • 12 tanjih kobasica
  • 1 jaje
  • susam za posipanje

Priprema: 

Kobasice stavite u tiganj sa vrlo malo ulja, pa ih kratko propržite sa svih strana. Ostavite ih na papirnom ubrusu da se ocedi višak ulja i da se malo ohlade.

Istanjeno lisnato testo isecite na tračice debljine 2-3 cm.

Oko svake kobasice obmotajte lisnato testo, pa ih poređajte u pleh obložen papirom za pečenje.

Premažite ih razmućenim jajetom i pospite susamom, pa stavite da se peku na 220 stepeni dok ne porumene, oko 20 minuta.

Ostavite da se malo ohlade, pa ih poslužite uz dodatke po želji.

Prijatno!

(Telegraf.rs)