Rolovane kobasice u lisnatom testu: Pecivo kome ne mogu da odole ni najveći izbirljivci
Ukoliko vam je potrebno posluženje i za veći broj gostiju, brzinski doručak ili večeru, ovaj recept je idealan za to
Brza jela koja se mogu poslužiti u svim prilikama su uvek poželjna. Iako se u Srbiji najčešće jedu rolovane viršle, i kobasice u testu se sve češće mogu naći u ponudi pekara.
Ukoliko vam je potrebno posluženje i za veći broj gostiju, brzinski doručak ili večeru, ovaj recept je idealan za to.
Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka, a rezultat će biti i više nego zadovoljavajući.
Sastojci:
- 500 gr lisnatog testa
- 12 tanjih kobasica
- 1 jaje
- susam za posipanje
Priprema:
Kobasice stavite u tiganj sa vrlo malo ulja, pa ih kratko propržite sa svih strana. Ostavite ih na papirnom ubrusu da se ocedi višak ulja i da se malo ohlade.
Istanjeno lisnato testo isecite na tračice debljine 2-3 cm.
Oko svake kobasice obmotajte lisnato testo, pa ih poređajte u pleh obložen papirom za pečenje.
Premažite ih razmućenim jajetom i pospite susamom, pa stavite da se peku na 220 stepeni dok ne porumene, oko 20 minuta.
Ostavite da se malo ohlade, pa ih poslužite uz dodatke po želji.
Prijatno!
(Telegraf.rs)