Recept za piletinu sa šampinjonima u kremastom sosu: Jelo u kom će uživati sva čula
Idealan ručak za iznenadne goste
Ukoliko nemate vremena da satima stojite u kuhinji spremajući ručak, a potreban vam je ukusan i zasitan obrok za celu porodicu, onda je kombinacija piletine i šampinjona idealno rešenje.
Sa ovim receptom možete da eskperimentišete, jer šampinjoni i piletina uspešno primaju razne sastojke i kombinacije ukusa.
Sastojci:
- 500 gr pilećeg belog mesa
- 400 gr svežih šampinjona
- so, biber
- 2 kašike putera
- 2 čena belog luka
- 100 ml belog vina
- 200 ml pavlake za kuvanje
- sveži peršun za dekoraciju
Priprema:
Piletinu isecite na tanke, manje šnicle, a šampinjone na listiće.
Na zagrejan tiganj stavite puter, a kada se istopi, dodajte piletinu, začine, malo vode, belo vino, iseckan beli luk, pa dinstajte nekoliko minuta.
Kada tečnost ispari, stavite i šampinjone i nastavite da pržite. Kada uvri tečnost od šampinjona, dodajte pavlaku za kuvanje i ostavite da se sve krčka pet minuta.
Jelo ukrasite sitno seckanim svežim peršunom i poslužite uz sezonsku salatu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)