Recept za piletinu sa šampinjonima u kremastom sosu: Jelo u kom će uživati sva čula

Vreme čitanja: oko 1 min.

Idealan ručak za iznenadne goste

Foto: Shutterstock

Ukoliko nemate vremena da satima stojite u kuhinji spremajući ručak, a potreban vam je ukusan i zasitan obrok za celu porodicu, onda je kombinacija piletine i šampinjona idealno rešenje.

Sa ovim receptom možete da eskperimentišete, jer šampinjoni i piletina uspešno primaju razne sastojke i kombinacije ukusa.

Sastojci:

  • 500 gr pilećeg belog mesa
  • 400 gr svežih šampinjona
  • so, biber
  • 2 kašike putera
  • 2 čena belog luka
  • 100 ml belog vina
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • sveži peršun za dekoraciju

Priprema:

Piletinu isecite na tanke, manje šnicle, a šampinjone na listiće.

Na zagrejan tiganj stavite puter, a kada se istopi, dodajte piletinu, začine, malo vode, belo vino, iseckan beli luk, pa dinstajte nekoliko minuta.

Kada tečnost ispari, stavite i šampinjone i nastavite da pržite. Kada uvri tečnost od šampinjona, dodajte pavlaku za kuvanje i ostavite da se sve krčka pet minuta.

Jelo ukrasite sitno seckanim svežim peršunom i poslužite uz sezonsku salatu.

Prijatno!

Video: Kako da prepoznate svežu piletinu i kako najlakše da odvojite belo meso?!

(Telegraf.rs)