Recept za srpsku projaru sa sirom: Klasik za koji se uvek traži repete

Vreme čitanja: oko 1 min.

Priprema se veoma jednostavno, sastojci su klasični, a ukus neodoljiv

Foto: Shutterstock

Za doručak su uvek poželjna zasitna jela, koja se brzo pripremaju, posebno u periodu kada je sve više sunčanih dana.

Jedno od takvih jela je i projara sa sirom, koju možete jesti samostalno ili je poneti kao užinu u park, na posao, u školu.

Priprema se veoma jednostavno, sastojci su klasični, a ukus neodoljiv.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 1 čaša jogurta
  • 3 čaše kukuruznog brašna
  • 1 čaša belog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 čaša kisele vode
  • 1 čaša ulja
  • 300 gr tvrdog sira 
  • so

* čaša je od 200 ml

Priprema:

Sve tečne sastojke i jaja sjedinite u velikoj činiji, dodajte kukurzno i belo brašno, pa prašak za pecivo. Sve dobro izmešajte i izmrvite sir. Proju posolite prema svom ukusu.

Pleh za pečenje dobro pouljite, izlijte smesu za projaru i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.

Poslužite uz dodatke po izboru ili samostalno.

Prijatno!

Video: Jelo koje se pravi za 10 minuta: Slane palačinke idealne za oni koji nemaju vremena da doručkuju

(Telegraf.rs)