Recept za srpsku projaru sa sirom: Klasik za koji se uvek traži repete
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Priprema se veoma jednostavno, sastojci su klasični, a ukus neodoljiv
Foto: Shutterstock
Za doručak su uvek poželjna zasitna jela, koja se brzo pripremaju, posebno u periodu kada je sve više sunčanih dana.
Jedno od takvih jela je i projara sa sirom, koju možete jesti samostalno ili je poneti kao užinu u park, na posao, u školu.
Priprema se veoma jednostavno, sastojci su klasični, a ukus neodoljiv.
Sastojci:
- 3 jaja
- 1 čaša jogurta
- 3 čaše kukuruznog brašna
- 1 čaša belog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 čaša kisele vode
- 1 čaša ulja
- 300 gr tvrdog sira
- so
* čaša je od 200 ml
Priprema:
Sve tečne sastojke i jaja sjedinite u velikoj činiji, dodajte kukurzno i belo brašno, pa prašak za pecivo. Sve dobro izmešajte i izmrvite sir. Proju posolite prema svom ukusu.
Pleh za pečenje dobro pouljite, izlijte smesu za projaru i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.
Poslužite uz dodatke po izboru ili samostalno.
Prijatno!
Video: Jelo koje se pravi za 10 minuta: Slane palačinke idealne za oni koji nemaju vremena da doručkuju
(Telegraf.rs)