Recept za posnu krem-čorbu od pečuraka: Jelo koje se priprema za manje od 20 minuta
Zasitno i jednostavno jelo
Prelazak iz hladnog u toplo vreme, kada nam "baba Marta" poslednjim atomima snage pokazuje svoju moć, topla, ali lagana jela su nešto što nam i te kako prija.
Upravo takva je krem-čorba od pečuraka, zasitno i jednostavno jelo. Veoma lako se priprema, ne zahteva veliki broj namirnica i na stolu vam može biti već za 20 minuta. Ova čorba je posna, pa će vam dobro doći i u danima kada se odričete namirnica životinjskog porekla.
Sastojci:
- 400 g šampinjona
- 2 srednje glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike ulja
- so
- biber
- suvi vlašac
- 200 ml vode
- 200 ml biljne pavlake za kuvanje
Priprema:
Crni luk sitno iseckajte, a beli luk izgnječite. Na malo ulja i vode izdinstajte crni luk dok ne postane staklast.
Šampinjone iseckajte na listiće, dodajte luku, pa stavite beli luk i vlašac. Sve dinstajte dok višak vode ne ispari.
Potom dodajte vodu i pavlaku i pustite da proključa.
Štapnim miskerom ili u blenderu izmiksajte sve u glatku masu i vratite na šporet. Dodajte so i biber prema svom ukusu i sve kuvajte još pet minuta ili do željene gustine.
Čorbu poslužite toplu uz sezonsku salatu i prepečen hleb.
Prijatno!
(Telegraf.rs)