Recept za keks-tortu sa pomorandžama koja se ne peče: Gotova za 15 minuta, deca je obožavaju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova jednostavna i brza poslastica odličan je izbor i za rođendanski slatkiš

Foto: Shutterstock

Ukoliko želite da ponudite ukućanima nešto novo i malo drugačije, bar kada su torte u pitanju, recept za ovu brzu i jednostavnu poslasticu obradovaće, pre svega, vaše najmlađe.

Skoro da ne postoji neko ko ne voli spoj ukusa čokolade, keksa i pomorandže koji nas podsećaju i na jedan od omiljenih keksića iz detinjstva.

Ova torta pravi se brzo i jednostavno, gotova je za 15 minuta, a kod nje ne mogu da pogreše ni  početnici u kuhinji.

Sastojci: 

  • 400 g mlevenog keksa
  • 3 pomorandže
  • 200 ml mleka
  • 100 g lešnika 
  • 300 g čokolade
  • 200 g putera
  • 200 g šećera u prahu
  • 2 kašike ulja 

Priprema: 

Mleveni keks stavite u dublju posudu. Pomorandže operite, iscedite i sok i koru od jedne pomorandže ostavite sa strane. Sitno sameljite lešnike u blenderu. Umutite mikserom puter sa šećerom u prahu. U keks dodajte sok od pomorandže i mleko, mleveni lešnik i narendajte koru od jedne pomorandže.

U sve to dodajte i umućen puter, pa dobro sjedinite tako da masa postane kompaktna. Rastopite 200 grama čokolade i dodajte u masu, pa sve dobro ponovo promešajte. Obložite papirom okrugli kalup sa stranicama i u njega stavite masu od keksa. Stavite tortu u frižider i ostavite nekoliko sati da se stegne.

Rastopite 100 grama čokolade sa dve kašike ulja na laganoj vatri, pa izvadite tortu iz frižidera, skinite stranice od kalupa i prelijte je glazurom.  Ukrasite je kolutovima pomorandže i listićima nane i uživaje u harmoniji slatkog zalogaja.

Prijatno!

(Telegraf.rs)