Originalni recept za bosansku kljukušu: Pita naših baka koju ćete obožavati
2
Vreme čitanja: oko 1 min.
Ukoliko vam je potreban brz doručak ili večera, ova pita koja se lako pravi je savršeno rešenje
Foto: Shutterstock
Za svaku domaćicu spremanje doručka je izazov, jer bi da što pre pripremi ukusan obrok za ukućane, a da recept ne bude mnogo komplikovan.
Ova starinska pita, koja ima neobično ime kljukuša, a koju su sa zadovoljstvom pravile naše bake, idealno je jelo za početak, ali i za kraj dana.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 2 glavice crnog luka
- 3 kriške mladog sira
- 100 g kajmaka
- 50 g masti
- 2 kašike brašna
Priprema:
Krompir i luk izrendajte i posolite, pa ostavite da iz njih izađe suvišna voda. Ocedite ih, dodajte izgnječen sir, kajmak i mast. Dobro promešajte i dodajte brašno.
Smesu sipajte u podmazan pleh i pecite pola sata na 200 stepeni.
Servirajte vruću uz jogurt.
Prijatno!
Video: Išli smo u Bor da probamo hamburek
(Telegraf.rs)