Originalni recept za bosansku kljukušu: Pita naših baka koju ćete obožavati

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukoliko vam je potreban brz doručak ili večera, ova pita koja se lako pravi je savršeno rešenje

Foto: Shutterstock

Za svaku domaćicu spremanje doručka je izazov, jer bi da što pre pripremi ukusan obrok za ukućane, a da recept ne bude mnogo komplikovan.

Ova starinska pita, koja ima neobično ime kljukuša, a koju su sa zadovoljstvom pravile naše bake, idealno je jelo za početak, ali i za kraj dana.

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 kriške mladog sira
  • 100 g kajmaka
  • 50 g masti 
  • 2 kašike brašna

Priprema:

Krompir i luk izrendajte i posolite, pa ostavite da iz njih izađe suvišna voda. Ocedite ih, dodajte izgnječen sir, kajmak i mast. Dobro promešajte i dodajte brašno.

Smesu sipajte u podmazan pleh i pecite pola sata na 200 stepeni.

Servirajte vruću uz jogurt.

Prijatno!

Video: Išli smo u Bor da probamo hamburek

(Telegraf.rs)