Tradicionalno jelo na moderan način: Recept za musaku kakvu do sada niste probali
Idealan obrok za ručak ili večeru u kome će uživati cela porodica
Musaka je tradicionalno jelo koje nikada ne izlazi mode. Pravi se u zemljama širom sveta, a smatra se da je izvorno potekla iz Grčke.
Različitih varijanti ima kod nas, kao i u italijanskoj, arapskoj i turskoj kuhinji. No kako god da se pravi musaka, čini je kombinacija slojeva od povrća, mesa i nekog preliva.
Mi vam predložemo jedan malo drugačiji recept za pravljenje ovog jela.
Sastojci:
- mleveno meso
- kukuruz
- krompir
- paradajz
- pavlaka za kuvanje
- majonez
- kačkavalj
Priprema:
Mleveno meso propržite sa malo kukuruza, pa sipajte u vatrostalnu činiju. Preko mesa poređajte red krompira, koji ste prethodno isekli na tanke kolutove.
Postupak ponovite, odnosno preko krompira sipajte meso, a meso prekrijte kolutovima krompira.
Nakon toga sipajte još jedan red mesa, na koji ćete ređati kolutove paradajza.
Potom sve prelijte smesom od majoneza i pavlake za kuvanje, pa narendajte kačkavalj po izboru.
Na kraju jelo ispecite i uživajte.
Detaljan recept pogledajte u videu na početku teksta.
(Telegraf.rs)