Tradicionalno jelo na moderan način: Recept za musaku kakvu do sada niste probali

Vreme čitanja: oko 1 min.

Idealan obrok za ručak ili večeru u kome će uživati cela porodica

Musaka je tradicionalno jelo koje nikada ne izlazi mode. Pravi se u zemljama širom sveta, a smatra se da je izvorno potekla iz Grčke.

Različitih varijanti ima kod nas, kao i u italijanskoj, arapskoj i turskoj kuhinji. No kako god da se pravi musaka, čini je kombinacija slojeva od povrća, mesa i nekog preliva.

Mi vam predložemo jedan malo drugačiji recept za pravljenje ovog jela.

Sastojci:

  • mleveno meso
  • kukuruz
  • krompir
  • paradajz
  • pavlaka za kuvanje
  • majonez
  • kačkavalj

Priprema:

Mleveno meso propržite sa malo kukuruza, pa sipajte u vatrostalnu činiju. Preko mesa poređajte red krompira, koji ste prethodno isekli na tanke kolutove.

Postupak ponovite, odnosno preko krompira sipajte meso, a meso prekrijte kolutovima krompira.

Nakon toga sipajte još jedan red mesa, na koji ćete ređati kolutove paradajza.

Potom sve prelijte smesom od majoneza i pavlake za kuvanje, pa narendajte kačkavalj po izboru.

Na kraju jelo ispecite i uživajte.

Detaljan recept pogledajte u videu na početku teksta.

Video: Potrebna su vam samo 3 sastojka: Ukusna i jednostavna pasta za kojom je poludeo internet

(Telegraf.rs)