Pastirska pita na naš način: I za gurmane i za one koji vode računa o liniji
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Savršenstvo ukusa u slasnoj piti koja vas neće ostaviti ravnodušnim
Pastirska pita je klasično jelo od mlevenog mesa i pire krompira.
Nastalo je u Engleskoj, ali je vremenom zaživelo u mnogim zemljama sveta.
Danas recept možete naći na stranicama skoro svakog kuvara i to u različitim varijantama.
Mi vam danas predstavljamo jednu od tih varijanti.
Sastojci:
- testo za pitu
- meso po izboru
- rukola
- sir
- pinjole
- jaja
- mleko
Priprema:
Testom obložite pleh u kome ćete ispeći pitu. Viljuškom napravite nekoliko rupica kako testo prilikom pečenja ne bi napuklo.
Na testo tavite meso, rukolu, sir, prelijte smesom od jaja i mleka, pa ispecite.
Na kraju je ostalo samo još jedno:
Uživajte!
Detaljno uputsvo pogledajte u videu na početku teksta.
Video: Od sada ih možete spremati u svojoj kuhinji: Recept za najpoznatija pohovana pileća krilca na svetu
(Telegraf.rs)