Recept za slane palačinke sa sremušem: Od običnog jela nastaje pravi delikates

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ove palačinke su savršene kao doručak, večera ili užina

Foto: Shutterstock

Palačinke su većini omiljena poslastica, jer se brzo pripremaju, pristupačne su i ne zahtevaju mnogo truda, a šanse da ne uspeju su prilično male.

Osim toga, varijante za konzumaciju palačinki su neograničene, pa se podjednako jedu i slane i slatke.

Donosimo vam recept za one kakve do sada sigurno niste probali, a pravo vreme je sada kada je sezona sremuša uveliko u toku.

Ove palačinke su savršene kao doručak, večera ili užina. 

Sastojci:

  • 2 jajeta 
  • 250 ml kisele vode
  • 200 ml mleka
  • 250 brašna
  • 1/2 kašičice soli
  • prstohvat bibera
  • veza sremuša
  • 50 ml ulja

Priprema:

Sjedinite jaja, mleko, kiselu vodu, so i biber, dodajte ulje i brašno, pa sve umutite u glatku masu bez grudvica.

Masa će biti za nijansu gušća od one uobičajene za palačinke.

Sremuš operite i iseckajte, pa dodajte u masu.

Palačinke pecite na ugrejanom tiganju, ali izlivajte nešto deblju masu. Pecite ih dok ne porumene sa obe strane, savijajte u trouglove i poslužite.

Možete ih jesti sa dodatkom sosa ili namaza na bazi sira, ali su savršene i kada se jedu samostalno.

Prijatno!

Video: Jelo koje se pravi za 10 minuta: Slane palačinke idealne za oni koji nemaju vremena da doručkuju

(Telegraf.rs)