Recept za slane palačinke sa sremušem: Od običnog jela nastaje pravi delikates
Ove palačinke su savršene kao doručak, večera ili užina
Palačinke su većini omiljena poslastica, jer se brzo pripremaju, pristupačne su i ne zahtevaju mnogo truda, a šanse da ne uspeju su prilično male.
Osim toga, varijante za konzumaciju palačinki su neograničene, pa se podjednako jedu i slane i slatke.
Donosimo vam recept za one kakve do sada sigurno niste probali, a pravo vreme je sada kada je sezona sremuša uveliko u toku.
Ove palačinke su savršene kao doručak, večera ili užina.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 250 ml kisele vode
- 200 ml mleka
- 250 brašna
- 1/2 kašičice soli
- prstohvat bibera
- veza sremuša
- 50 ml ulja
Priprema:
Sjedinite jaja, mleko, kiselu vodu, so i biber, dodajte ulje i brašno, pa sve umutite u glatku masu bez grudvica.
Masa će biti za nijansu gušća od one uobičajene za palačinke.
Sremuš operite i iseckajte, pa dodajte u masu.
Palačinke pecite na ugrejanom tiganju, ali izlivajte nešto deblju masu. Pecite ih dok ne porumene sa obe strane, savijajte u trouglove i poslužite.
Možete ih jesti sa dodatkom sosa ili namaza na bazi sira, ali su savršene i kada se jedu samostalno.
Prijatno!
(Telegraf.rs)