Recept za ukusnu fritatu: Zdrav doručak koji će zasititi celu porodicu
Jelo koje će vas iznenaditi svojim predivnim ukusom
Fritata je italijansko jelo koje podseća na omlet ili kajganu. Od njih i razlikuje po tome što, osim obaveznih jaja, u fritatu možete da dodate bukvalno sve od povrća, začina i mlečnih proizvoda.
Ovo jelo je sjajan saveznik kada vam je potreban brz, ukusan i zasitan doručak koji će obradovati celu porodicu.
Sastojci:
- 10 jaja
- 400 g svežeg spanaća
- 200 g mladog sira
- perca mladog luka
- 2 paradajza
- glavica crnog luka
- so, biber
- začini po ukusu
- ulje
Priprema:
Tiganj zagrejte, dodajte malo ulja i stavite sitno seckan crni luk da se dinsta dok ne omekša.
Za to vreme umutite jaja, dodajte spanać, sir, so, biber, začine po ukusu i izdinstan crni luk, pa sve zajedno promešajte.
Vratite u tiganj celu smesu, a po vrhu rasporedite paradajz isečen na manje komade. Poklopite tiganj i pustite da se tako peče oko pet minuta dok smesa od jaja ne počne da se stvrdnjava po rubovima.
U prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni stavite fritatu na pet minuta.
Mladi luk iseckajte, pa rasporedite po gotovoj fritati. Isecite je na trouglove i uživajte u svakom zalogaju.
Prijatno!
(Telegraf.rs)