Recept za ukusnu fritatu: Zdrav doručak koji će zasititi celu porodicu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jelo koje će vas iznenaditi svojim predivnim ukusom

Foto: Shutterstock

Fritata je italijansko jelo koje podseća na omlet ili kajganu. Od njih i razlikuje po tome što, osim obaveznih jaja, u fritatu možete da dodate bukvalno sve od povrća, začina i mlečnih proizvoda.

Ovo jelo je sjajan saveznik kada vam je potreban brz, ukusan i zasitan doručak koji će obradovati celu porodicu.

Sastojci:

  • 10 jaja
  • 400 g svežeg spanaća
  • 200 g mladog sira
  • perca mladog luka
  • 2 paradajza
  • glavica crnog luka
  • so, biber
  • začini po ukusu
  • ulje

Priprema:

Tiganj zagrejte, dodajte malo ulja i stavite sitno seckan crni luk da se dinsta dok ne omekša.

Za to vreme umutite jaja, dodajte spanać, sir, so, biber, začine po ukusu i izdinstan crni luk, pa sve zajedno promešajte.

Vratite u tiganj celu smesu, a po vrhu rasporedite paradajz isečen na manje komade. Poklopite tiganj i pustite da se tako peče oko pet minuta dok smesa od jaja ne počne da se stvrdnjava po rubovima.

U prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni stavite fritatu na pet minuta.

Mladi luk iseckajte, pa rasporedite po gotovoj fritati. Isecite je na trouglove i uživajte u svakom zalogaju.

Prijatno!

(Telegraf.rs)