Recept za poljski topli sendvič: Zapiekanka je brzo i ukusno jelo koje ćete obožavati

Vreme čitanja: oko 1 min.

Većinu potrebnih sastojaka već imate kod kuće

Foto: Shutterstock

Topli sendviči su većini omiljeni doručak, jer se brzo spremaju, ukusni su, a i mališani ih obožavaju.

Verujemo da ste do sada isprobali pregršt sendviča, ali da li ste probali zapiekanku? Poljski otvoreni sendviči su popularna ulična hrana ove zemlje, a najpoznatija je onaj pod imenom zapiekanka.

Ovi topli sendviči prave su vrlo jednostavno i brzo, u njim možete staviti sve što poželite, a mi vam donosimo recept po kom ga prave Poljaci.

Sastojci:

  • 1 baget
  • 50 g sitno seckane slanine
  • 100 g kačkavalja
  • 300 g šampinjona
  • 2 čena belog
  • malo ulja za prženje
  • 3-4 komada čeri paradajza
  • so, biber
  • sveži vlašac

Priprema:

Baget isecite po dužini, pa kašikom izvadite sredinu hleba. Šampinjone i beli luk iseckajte sitno. Na zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa stavite pečurke i luk da se dinstaju pet minuta.

Pečurke začinite solju i biberom. Kada su pečurke i luk gotovi, izvadite ih iz tiganja, pa stavite sitno seckanu slaninu da se prži.

Bagete napunite prženim lukom i pečurkama, pa ih pospite rendanim kačkavaljem. Na jedan deo bageta stavite prženu slaninicu, a na drugi iseckan čeri paradajz.

Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 8 minuta.

Izvadite ih rerne i pospite svežim vlašcem, pa ih služite tople.

Prijatno!

Video: Recept za tost sendvič koji možete nositi i u džepu: Hlebče za džepče

(Telegraf.rs)