Recept za vulkan pecivo sa kulenom i kačkavaljem: Punjene zemičke koje osvajaju ukusom
U njegovoj pripremi je potrebno ispratiti više koraka, ali sav trud će se isplatiti.
Vulkan pecivo jedno je od onih koje na prvi pogled ne deluje privlačno, ali koje krije pravo iznenađenje za nepca.
Bavarska zemička, punjena kačkavaljem i kulenom namamiće vas mirisom, a u potpunosti osvojiti ukusom.
U njegovoj pripremi je potrebno ispratiti više koraka, ali sav trud će se isplatiti.
Sastojci:
- 700 g brašna
- 1 kašika soli
- 1/2 kašike šećera
- 3 kašike ulja
- 350 ml mlake vode
- 1 kesica suvog kvasca
za nadev:
- 200 g kulena
- 200 g kačkavalja
- 100 gr slaninice
- 1/2 čaše pavlake
i još:
- 1 l vode
- 4 kašike sode bikarbone
Priprema:
Stavite kvasac i šećer u toplu vodu i sačekajte da se aktivira. Kada je kvasac zapenio, dodajte ulje, so i brašno, pa umesite glatko testo.
Ostavite ga na toplom da narasta.
Slaninicu i kulen iseckajte sitno, kačkavalj narendajte, pa sve sjedinite sa pavlakom i nadev ostavite sa strane.
Nadošlo testo podelite na loptice jednake veličine, pritisnite dlanom, punite nadevom i dobro zatvorite svaku lopticu kako fil ne bi iscurio.
Litar vode zagrejte i kada proključa dodajte sodu bikarbonu. Dok voda lagano vri, spuštajte svaku zemičku i ostavite da se kuva nekoliko sekundi.
Vadite zemičke na pleh obložen papirom za pečenje, pa ih oštrim nožem zarežite u obliku slova X.
Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene.
Služite tople ili hladne.
Prijatno!
(Telegraf.rs)