Recept za paštetu od skuše: Zdrav i ukusan zalogaj koji ćete obožavati

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj namaz zasitiće vas, a uživaćete i u njegovoj aromi

Foto: Shutterstock

Verovatno ste probali razne verzije domaćih pašteta, a mi vam donosimo recept za jedan vrlo zdrav namaz od skuše.

Kada ga jednom osetite nepcima i shvatite koliko je zdrav, pravićete ga često.

Skuša sadrži veliki procenat omega-3 masnih kiselina, čak dva puta više od lososa, i  zbog toga je sjajna za regulisanje krvnog pritiska. Bogata je i selenom, koji zajedno s proteinima stvara antioksidante i jača imunološki sistem. Posebno se preporučuje trudnicama, zbog fosfora i magnezijuma.

Paštetu ćete napraviti vrlo jednostavno, a pogodna je i za one koji su tek početnici u kulinarstvu.

Sastojci: 

  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 skuša srednje veličine
  • 2 kuvana jajeta
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 limuna
  • 2-3 kašike ulja
  • po ukusu soli

Priprema: 

Skušu očistite od iznutrica, operite i posolite i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni, stavite skušu na foliju, prelijte je uljem i pecite od 30 do 40 minuta. Pečenu skušu očistite od kostiju.

Posebno skuvajte jaja, pa ih oljuštite. Crni i beli luk očistite. U blender stavite skušu, crni i beli luk, limunov sok i sve dobro izblendirajte. Paštetu preručite u činije, ostavite je da se dobro ohladi u frižideru, pa je poslužite za doručak, užinu ili večeru.

Prijatno! 

Video: Zdrav doručak pašteta od graška i mente

(Telegraf.rs)