Recept za medene kore, kolač koji je gotov za tili čas i osvaja ukusom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mnogi kažu da je lepši i ukusniji od čuvene pite mađarice

Foto: Shutterstock

Ukoliko ste ljubitelj kolača sa čokoladom, a nemate vremena da mesite i pečete korice, onda je takozvana medena pita pravi recept za vas.

Ovaj kolač domaćice još zovu i "Medene kore", jer se pravi od gotovih kupovnih kora kojih ima četiri u pakovanju, a fil se priprema brzo i ne iziskuje posebnu veštinu.

Sastojci:

  • pakovanje gotovih medenih kora
  • 400 ml vode
  • 200 g margarina ili putera
  • 300 g šećera
  • 200 g čokolade
  • 400 g mlevenog keksa
  • 3 kašike ulja
  • 2 kašike mleka

Priprema:

U šerpu sipajte vodu, dodajte šećer i margarin, odnosno puter, pa stavite na ringlu da provri. Potom dodajte 100 grama čokolade, isključite ringlu i mešajte dok se čokolada ne rastopi. Dodajte mleveni keks i sve dobro izmešajte.

Dok je fil vruć, na svaku koru stavite po osam kašika fila. Na poslednju koru ne stavljajte fil. Kad ste nafilovali tri kore, preko pite stavite neki teži predmet i ostavite da tako odstoji sat vremena.

Potom napravite glazuru. U šerpici rastopite preostalih 100 grama čokolade, dve kašike mleka i tri kašike ulja, pa prelijte preko poslednje kore i ostavite pitu na hladnom mestu da se glazura stegne.

Secite na kocke ili pravougaonike i služite.

Prijatno!

Video: Brzo, lako, jeftino: Za ovaj recept vam trebaju tost, čokolada i tiganj, a ukus je neprocenjiv

(Telegraf.rs)