Piletina sa braon šampinjonima u sosu od belog vina: Jelo koje očarava na prvi zalogaj
Priprema je brza i jednostavna, a ukus potpuno očaravajući
Kako dolazi sve toplije vreme, većina ljudi bira brze recepte koji zahtevaju minimalan trud i boravak u kuhinji.
Ovaj je upravo takav, sadrži piletinu, a braon šampinjoni daju mu poseban ukus i aromu.
Priprema je brza i jednostavna, a ukus potpuno očaravajući.
Sastojci:
- 400 g pilećeg filea
- 400 g braon šampinjona
- 300 ml neutralne pavlake
- 100 ml belog vina
- so
- biber
- beli luk u prahu
- suvi ili sveži vlašac
- 50 ml ulja
- suvi peršun
Priprema:
Piletinu isecite na medaljone, blago ih izlupajte i začinite solju, belim lukom i biberom. Ulje zagrejte i medaljone pržite sa obe strane po par minuta.
Šampinjone operite, pa ih iseckajte na deblje listove.
Dodajte piletini šampinjone i belo vina, pa sve zajedno dinstajte na tihoj vatri. Nije potrebno da dodajete još tečnosti, jer će i šampinjoni pustiti višak vode. Dodajte i ostatak začina prema svom ukusu.
Kada višak tečnosti uvri, sipajte pavlaku za kuvanje i sve krčkajte još nekoliko minuta.
Pospite jelo suvim ili svežim peršunom i poslužite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)