Piletina sa braon šampinjonima u sosu od belog vina: Jelo koje očarava na prvi zalogaj

Vreme čitanja: oko 1 min.

Priprema je brza i jednostavna, a ukus potpuno očaravajući

Foto: Shutterstock

Kako dolazi sve toplije vreme, većina ljudi bira brze recepte koji zahtevaju minimalan trud i boravak u kuhinji.

Ovaj je upravo takav, sadrži piletinu, a braon šampinjoni daju mu poseban ukus i aromu.

Priprema je brza i jednostavna, a ukus potpuno očaravajući.

Sastojci:

  • 400 g pilećeg filea
  • 400 g braon šampinjona
  • 300 ml neutralne pavlake
  • 100 ml belog vina
  • so
  • biber
  • beli luk u prahu
  • suvi ili sveži vlašac
  • 50 ml ulja 
  • suvi peršun

Priprema:

Piletinu isecite na medaljone, blago ih izlupajte i začinite solju, belim lukom i biberom. Ulje zagrejte i medaljone pržite sa obe strane po par minuta.

Šampinjone operite, pa ih iseckajte na deblje listove.

Dodajte piletini šampinjone i belo vina, pa sve zajedno dinstajte na tihoj vatri. Nije potrebno da dodajete još tečnosti, jer će i šampinjoni pustiti višak vode. Dodajte i ostatak začina prema svom ukusu.

Kada višak tečnosti uvri, sipajte pavlaku za kuvanje i sve krčkajte još nekoliko minuta.

Pospite jelo suvim ili svežim peršunom i poslužite.

Prijatno!

(Telegraf.rs)