Izlivena pita sa mesom, ukusnija od bureka: Recept za koji vam treba samo 7 sastojaka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedan od specijaliteta za koji vam nije potrebno puno vremena

Foto: Shutterstock

Pita sa mesom je, uz gibanicu, jedna od najomiljenijih na našim prostorima.

Kad nemate vremena da razvlačite kore ili ne želite da pravite pitu od gotovih kora, ova u koju ide samo sedam sastojaka biće dostojna zamena.

Sastojci:

  • 300 g mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 13 kašika brašna
  • 3 jajeta
  • kesica praška za pecivo
  • čaša jogurta (mera je čaša od 200 ml)
  • pola čaše ulja (mera je čaša od 200 ml)
  • so, biber, suvi biljni začin po želji

Priprema:

Očistite crni luk, iseckajte ga, pa ga prodinstajte na malo ulja. Dodajte mleveno meso i nastavite da dinstate dok meso ne pobeli. Začinite po želji i ostavite da se prohladi.

U činiju razbijte tri jajeta, dodajte brašno, prašak za pecivo, jogurt i ulje, pa dodajte meso i sve varjačom izmutite.

Podmažite pleh, pospite ga brašnom, ulijte smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.

Prijatno!

Video: Pastirska pita na naš način: I za gurmane i za one koje vode računa o liniji

(Telegraf.rs)