Slani koh - savršen doručak za vrele dane: Recept koji ćete praviti češće od slatke verzije
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Vazdušast, lagan i ukusan
Foto: Shutterstock
Koh preliven mlekom jedna je od omiljenih poslastica koju spremamo kad dođe leto. Ali, ni recept za slanu varijantu koha neće vas razočarati - naprotiv.
Pored toga što ćete ga brzo pripremiti, podložan je modifikacijama, pa u slani koh možete da dodate seckanu šunku, rendani kačkavalj ili seckano sezonsko povrće.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 9 kašika griza
- 2 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
- pola kašičice soli
- 200 ml mleka
- 200 g sira (po želji)
Priprema:
Jaja umutite mikserom (bez odvajanja belanaca od žumanaca), dodajte im brašno, griz, prašak za pecivo, mleko i so, pa sve dobro umutite varjačom. Na kraju umešajte izmrvljeni sir.
Tepsiju podmažite uljem ili maslacem, pospite brašnom, pa ulijte smesu za koh i pecite na 180 stepeni dok se koh ne odvoji od ivica posude.
Sačekajte da se koh malo ohladi, pa ga isecite i služite sa jogurtom ili kiselom mlekom.
Prijatno!
Video: Potreban je samo minut za preukusan početak dana
(Telegraf.rs)