Slani koh - savršen doručak za vrele dane: Recept koji ćete praviti češće od slatke verzije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vazdušast, lagan i ukusan

Foto: Shutterstock

Koh preliven mlekom jedna je od omiljenih poslastica koju spremamo kad dođe leto. Ali, ni recept za slanu varijantu koha neće vas razočarati - naprotiv.

Pored toga što ćete ga brzo pripremiti, podložan je modifikacijama, pa u slani koh možete da dodate seckanu šunku, rendani kačkavalj ili seckano sezonsko povrće.

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 9 kašika griza
  • 2 kašike brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • pola kašičice soli
  • 200 ml mleka
  • 200 g sira (po želji)

Priprema:

Jaja umutite mikserom (bez odvajanja belanaca od žumanaca), dodajte im brašno, griz, prašak za pecivo, mleko i so, pa sve dobro umutite varjačom. Na kraju umešajte izmrvljeni sir.

Tepsiju podmažite uljem ili maslacem, pospite brašnom, pa ulijte smesu za koh i pecite na 180 stepeni dok se koh ne odvoji od ivica posude.

Sačekajte da se koh malo ohladi, pa ga isecite i služite sa jogurtom ili kiselom mlekom.

Prijatno!

Video: Potreban je samo minut za preukusan početak dana

(Telegraf.rs)