Recept za mini-pice: Ukusne, a pripremaju se očas posla
Mekane, izdašne i ukusne
Ukoliko ste ljubitelji pice i kombinacije zanimljivih ukusa, onda ćete sigurno obožavati ovaj recept.
Umesto klasične pice spremite ove mini-pice koje se mogu služiti i za doručak i za večeru, a odlične su i za sve vrste slavlja.
Sastojci:
- 1 kvasac
- 900 g brašna
- 400 ml mlake vode
- 1 dl ulja
- 1,5 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- kečap
- 200 g šunke
- 400 g kačkavalja
- 3 crvene paprike
- mladi luk
Priprema:
U veću činiju stavite kvasac, šećer, ulje, jogurt i vodu, pa sve mešajte dok se kvasac ne rastopi. Dodajte jednu polovinu brašna i mesite.
Zatim dodajte so i drugu polovinu brašna, pa umesite glatko testo koje se odvaja od zidova posude.
Ostavite testo 45 minuta na sobnoj temperaturi. Na radnoj površini pospite malo brašna i razvucite testo. Krugove vadite čašom, pa ih ređajte u pleh koji ste prethodno obložili pek-papirom.
Ostavite ih da "odmore" 15 minuta.
Svaku pogačicu premažite kečapom, pa odozgo stavite sitno seckanu šunku, izrendan kačkavalj i iseckanu crvenu papriku.
Mini-pice pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.
Kada su gotove, pospite ih sitno seckanim mladim lukom i uživajte u njihovom ukusu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)