Kesadilje za doručak: Potrebno je manje vremena nego da ispržite jaje, a ukus će vas osvojiti
Samo poređajte slojeve u tiganj i ostavite - za manje od 10 minuta sve je spremno
Svi znamo da je doručak najvažniji obrok, ali i da imamo sve manje ideja šta da spremimo ujutru. Mnogi od nas nemaju ni vremena za pripremu komplikovanih jela, a nekad nas jednostavno mrzi.
Ipak, za ukusan prvi jutarnji obrok potrebno je i manje od 10 minuta. Takav je i mekički specijalitet kesadilja.
Sastojci:
- 4 tortilje
- 3 jajeta
- so
- biber
- 100 g šunke
- 120 g kačkavalja
- 1 paradajz
- puter za podmazivanje
Priprema:
Podmažite tiganj maslacem. Jaja posolite i dodajte biber po ukusu, pa umutite. Sipajte jaja u tiganj. Preko njih stavite prvu tortilju, na nju poređajte šunku i rendani kačkavakalj, a zatim ponovo tortilju, i preko paradajz i sir.
Sledi još jedna tortilja, pa šunka i sir. I onda na vrh četvrta tortilja.
Kada sve poređate, poklopite tiganj i stavite ga na ringlu na laganu temperaturu.
Posle pet minuta preokrenite sve kao palačinku, ponovo poklopite tiganj i pržite još pet minuta.
Doručak je spreman.
(Telegraf.rs)