Recept za kremastu letnju tortu sa breskvama: Pravi se brzo i lako, a osvaja ukusom
Mogu da je spreme i početnici u kuhinji
Sočno, slatko voće poput breskve idealno je osveženje za vrele letnje temperature. Zato smo za vas pripremili recept za poslasticu koja će vam biti omiljena u letnjim danima, a od prvog zalogaja ćete uživati u kremastom, osvežavajućem ukusu.
Sastojci za koru:
- 2 jaja
- 2 kašike brašna
- 2 kašike šećera
- 2 kašike ulja
- 1 dl soka od breskve
Sastojci za fil:
- 2 pudinga od vanile
- 125 g maslaca
- 600 ml mleka
- 5 kašika šećera
- 4 breskve
- 150 g šlaga
Priprema:
Belanca umutite u sneg, pa dodajte šećer i žumanca i sve promešajte varjačom. Zatim dodajte brašno i ulje, pa sve ponovo promešajte.
Pleh obložite papirom za pečenje, pa ulijte smesu i pecite je na 180 stepeni 15 minuta.
Dok se kora peče, puding skuvajte po upustvu sa kesice, pa kad se ohladi dodajte maslac i umutite sve zajedno.
Gotovu koru prelijte sokom od breskve, pa preko nje stavite ohlađeni puding. Oljuštite tri breskve, iseckajte ih na sitne kockice i stavite preko pudinga. Šlag spremite po upustvu sa kesice, pa ga stavite preko breskvi.
Jednu breskvu koja vam je ostala operite, isecite na kriške, pa dekorišite tortu.
Stavite je u frižider da odstoji najmanje dva sata.
Prijatno!
(Telegraf.rs)