Recept za kremastu letnju tortu sa breskvama: Pravi se brzo i lako, a osvaja ukusom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mogu da je spreme i početnici u kuhinji

Foto:Privatna arhiva

Sočno, slatko voće poput breskve idealno je osveženje za vrele letnje temperature. Zato smo za vas pripremili recept za poslasticu koja će vam biti omiljena u letnjim danima, a od prvog zalogaja ćete uživati u kremastom, osvežavajućem ukusu.

Sastojci za koru:

  • 2 jaja
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike ulja
  • 1 dl soka od breskve

Sastojci za fil:

  • 2 pudinga od vanile
  • 125 g maslaca
  • 600 ml mleka
  • 5 kašika šećera
  • 4 breskve
  • 150 g šlaga

Priprema:

Belanca umutite u sneg, pa dodajte šećer i žumanca i sve promešajte varjačom. Zatim dodajte brašno i ulje, pa sve ponovo promešajte.

Pleh obložite papirom za pečenje, pa ulijte smesu i pecite je na 180 stepeni 15 minuta.

Dok se kora peče, puding skuvajte po upustvu sa kesice, pa kad se ohladi dodajte maslac i umutite sve zajedno.

Gotovu koru prelijte sokom od breskve, pa preko nje stavite ohlađeni puding. Oljuštite tri breskve, iseckajte ih na sitne kockice i stavite preko pudinga. Šlag spremite po upustvu sa kesice, pa ga stavite preko breskvi.

Jednu breskvu koja vam je ostala operite, isecite na kriške, pa dekorišite tortu.

Stavite je u frižider da odstoji najmanje dva sata.

Prijatno!

Video: Ovo morate da probate: Recept za lagani voćni recept koji će vas rashladiti i zasladiti

(Telegraf.rs)