Ideja za ručak: Ovako ispecite ribu u rerni i nikada je više nećete spremati drugačije
Jednom kada ribu budete spremili na ovaj način zaboravićete na sve ostale recepte
Možda je pečenje ribe na roštilju najukusnije, ali ovakav način pečenja možete uvek da primenite u svojoj kuhinji.
Ribe kao što su brancin, orada, losos pa i losos pastrmka najsočnije su kada se ispeku u rerni.
Ribu možete peći u komadu, ali čini se da je još ukusnija ako vam u ribarnici iseku ribu na filete. Stvar je svačijeg ukusa.
Potrebna vam je sveža riba, papir za pečenje, nekoliko začina i malo vremena.
Sastojci:
- sveža riba ( po želji, brancin, orada, losos, losos -pastrmka)
- maslinovo ulje
- 2-3 čena belog luka
- malo peršuna
- so i biber
- 1 limun
Priprema:
Operite ribu koja treba da bude i očišćena (obično je čiste u ribarnici). Ukoliko riba nije isečena na filete, zasecite je tri puta nožem sa obe strane.
Ribu premažite uljem, posolite je i pobiberite sa obe strane i unutra. Iseckani beli luk pomešajte sa maslinovim uljem i limunovim sokom i time premažite unutrašnjost ribe, a može da se stavi i na gornju površinu. Ukoliko vam je ostalo limunovog soka i maslinovog ulja, slobodno prelijte ribu sa ostatkom.
Pecite ribu oko pola sata, zavisi od veličine ribe i jačine rerne.
Prijatno!
(Telegraf.rs)