Pašteta od susama i piletine na krekerima: Zalogaji puni ukusa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pašteta neodoljivog ukusa koja se može namazati na krekere ili baget hleb

Foto: Shutterstock

Jednostavna za pripremu i izuzetnog ukusa, ova pašteta je idealna za svaku priliku. Oduševiće  vas i vaše prijatelje tokom večernjih letnjih druženja na terasi ili u dvorištu, a odlična je i za doručak. Možete je jesti uz krekere ili hleb, u obe kombinacije imaćete hranjiv, ukusan obrok.

Sastojci:

  • 600 g pilećeg filea
  • 200 g pečenog slanog kikirikija
  • 150 g susama
  • 50 g praziluka
  • 400 ml majoneza
  • 360 g kisele pavlake

Priprema:

Pileće meso obarite, pa ga ohlađenog iseckajte na sitno ili ga izbledirajte da bude rastresito. Susam propržite u rerni na plehu koji ste premazali sa dve kašike ulja, dok ne dobije zlatnu boju i ne zamiriše. Kikiriki izmrviti na sitnije komadiće ili i njega sameljite u blenderu (ne sme da bude skroz samleven nego izlomljen na komadiće). Sitno iseckajte praziluk.

U jednoj činiji pomešajte sve sastojke: piletinu, kikiriki, praziluk, pavlaku, majonez i susam kada se ohladi. Dobro sve sjedinite, ostavite pola sata u frižideru. Poslužite uz slane krekere, baget hleb, štapiće celera ili slane štapiće.

(Telegraf.rs)