Ukusan obrok iz rerne od brokolija i fete za početak dana

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj "kolač" od brokolija napravljen od jaja, kačkavalja i feta sira, zdrav je, zasitan i ukusan

Foto: Shutterstock

Da li ste ikada ranije probali da spremite brokoli u rerni? Tako je ukusan, lako se pravi i i veoma zdrav. Bilo da ga pravite za doručak, branč ili ručak - nećete se razočarati.

Važno je da znate, da kada kupujete brokoli, izaberete čvrste stabljike, sa čvrstim cvetovima i hrskavim zelenim listovima. Izbegavajte požutele ili precvetale vrhove. Odsečeni krajevi stabljike treba da budu sveži i vlažni. Kada ga donesete kući, držite ga neopranog u otvorenoj plastičnoj kesi u frižideru i potrudite se da ga konzumirate što pre, jer se neće dugo zadržati svežinu. Ako se kupi veoma svež, može da ostane u frižideru do 10 dana.

Sastojci

  • 4 šolje kuvanih cvetova brokolija veličine zalogaja (skuvanih na pari ili vreloj vodi)
  • 4 velika jaja
  • 1 šolja rendanog kačkavalja ili drugog tvrdog sira
  • ½ šolje punomasnog mleka
  • ½ šolje feta sira isečenog na kocke
  • 2 kašike sitno seckanog peršuna,
  • so i biber po ukusu

Priprema

Zagrejte rernu na 250 C.

U srednjoj činiji umutite jaja sa rendanim kačkavaljem ili drugim tvrdim sirom, mlekom, peršunom, solju i biberom. Ostavite sa strane.

Stavite brokoli u tepsiju i pospite feta sir na vrh. Prelijte mešavinu jaja preko brokolija.

Viljuškom izjednačite cvetove brokolija, pazeći da se smesa jaja i sira ravnomerno rasporedi.

Pecite 30-35 minuta, dok ne porumene.

Ostaci će biti odličnog ukusa i sledećeg dana. Možete ga ponovo zagrejati u rerni ili mikrotalasnoj i na vrh narendati malo kačkavalja.

Video: U ovoj kombinaciji mu neće odoleti ni deca: Recept za karfiol sa sirom sosom

(Telegraf.rs)