Ruštule su idealno pecivo za doručak: Ovako ih spremaju na primorju
Savršeno hrskave spolja, savršeno meke iznutra
Doručak od testa nije karakterističan samo za Srbiju. Širom primorja domaćice spremaju ruštule koje se ponegde zovu i fruštule, specijalitet od testa koji se obavezno posipa šećerom u prahu.
Obradujte vaše ukućane ovim tradicionalnim primorskim receptom za doručak.
Sastojci:
- 500 g brašna
- kesica praška za pecivo
- 5 jaja
- 5 kašika ulja
- 5 kašika šećera
- 180 ml pavlake
- narendana korica limuna
- šećer u prahu za posipanje
- ulje za prženje
Priprema:
Pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte jaja, ulje, šećer, pavlaku i narendanu koricu limuna. Na pobrašnjenoj radnoj površini dobro umesite testo tako da bude elastično, pa ga prekrijte providnom folijom i ostavite da odstoji dvadesetak minuta.
Oklagijom razvaljajte testo na pola centimetra debljine, pa ga secite u trouglove ili na trake koje ćete isprepletati i vezati u čvor.
Pržite ruštule u vrelom ulju dva-tri minuta, dok ne porumene. Vadite ih na papirni ubrus kako bi se ocedile od viška ulja, pospite šećerom u prahu i služite dok su tople.
Prijatno!
(Telegraf.rs)