Ruštule su idealno pecivo za doručak: Ovako ih spremaju na primorju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Savršeno hrskave spolja, savršeno meke iznutra

Foto: Shutterstock

Doručak od testa nije karakterističan samo za Srbiju. Širom primorja domaćice spremaju ruštule koje se ponegde zovu i fruštule, specijalitet od testa koji se obavezno posipa šećerom u prahu.

Obradujte vaše ukućane ovim tradicionalnim primorskim receptom za doručak.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • kesica praška za pecivo
  • 5 jaja
  • 5 kašika ulja
  • 5 kašika šećera
  • 180 ml pavlake
  • narendana korica limuna
  • šećer u prahu za posipanje
  • ulje za prženje

Priprema:

Pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte jaja, ulje, šećer, pavlaku i narendanu koricu limuna. Na pobrašnjenoj radnoj površini dobro umesite testo tako da bude elastično, pa ga prekrijte providnom folijom i ostavite da odstoji dvadesetak minuta.

Oklagijom razvaljajte testo na pola centimetra debljine, pa ga secite u trouglove ili na trake koje ćete isprepletati i vezati u čvor.

Pržite ruštule u vrelom ulju dva-tri minuta, dok ne porumene. Vadite ih na papirni ubrus kako bi se ocedile od viška ulja, pospite šećerom u prahu i služite dok su tople.

Prijatno!

(Telegraf.rs)