Ideja za ručak: Paprike punjene sirom od kojih polazi voda na usta
Možete ih služiti kao glavno jelo ili prilog mesu
U moru načina na koje domaćice spremaju paprike izdvaja se recept za one koje su punjene sirom i koje ukusom osvajaju na prvi zalogaj. Paprike spremljene na ovoj način možete služiti kao prilog glavnom jelu, a i same mogu biti zvezda trpeze.
Kombinacija sira i paprika je jedna od omiljenih na našim prostorima, te smo sigurni da će vam se dopasti jelo pripremljeno na ovaj način.
Sastojci:
- 5 zelenih ili crvenih paprika
- 2 ravne kašičice soli
- 500 g sitnog sira
- 200 g kisele pavlake
- 100 ml ulja
- 2 čena belog luka
- 50 ml sirćeta
- peršunov list
Priprema:
Paprike operite, odsecite im vrh i detaljno očistite njihovu unutrašnjost. U posudi pomešajte sir, pavlaku, so i sitno seckan peršun.
Dobijenom smesom napunite paprike, pa ih poređajte u pleh koji ste prethodno nauljili.
Paprike stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni, pa ih pecite 30 minuta s jedne strane i 30 minuta s druge.
Pomešajte ulje, sirće i sitno seckan beli luk i peršun, pa time prelijte gotove paprike.
Paprike možete služiti kao glavno jelo ili prilog mesu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)