Medeni kolač koji osvaja sva čula: Mekan, sočan i sladak kao med
3
Vreme čitanja: oko 1 min.
Kolač koji miriše na toplinu doma i bezbrižno detinjstvo volećete u svakoj prilici
Foto: Shutterstock
Svi smo voleli medenjake kad smo bili mali, a i danas volimo da se počastimo ovom poslasticom na nekom vašaru ili kad su praznici. Recept za medeni kolač vratiće vas ukusom u detinjstvo i svet medenjaka, iako uopšte u sebi ne sadrži med.
Sastojci:
- 2 šolje brašna
- 2 šolje šećera
- 2 šolje vode
- 1 kašika ulja
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašika cimeta
- 5 kašika džema od kajsija
za preliv:
- 150 g čokolade za kuvanje
- 4 kašike ulja
- 3 kašike džema od kajsija
Priprema:
U posudu staviti brašno, šećer, sodu bikarbonu i cimet. U posebnoj posudi pomešajte džem, ulje i vodu. Potom sjedinite sve sastojke i izlijte u pleh ili tepsiju srednje veličine. Pecite na 200 stepeni.
Kada kolač bude pečen ostavite ga na sobnoj temperaturi da se ohladi, a onda ga premažite džemom od kajsija. Nakon što ste rastopili čokoladu sa uljem, prelijte je preko kolača.
Video: Zdravi rafaelo i snikers za samo 5 minuta? Moguće je!
(Telegraf.rs)