Medeni kolač koji osvaja sva čula: Mekan, sočan i sladak kao med

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kolač koji miriše na toplinu doma i bezbrižno detinjstvo volećete u svakoj prilici

Foto: Shutterstock

Svi smo voleli medenjake kad smo bili mali, a i danas volimo da se počastimo ovom poslasticom na nekom vašaru ili kad su praznici. Recept za medeni kolač vratiće vas ukusom u detinjstvo i svet medenjaka, iako uopšte u sebi ne sadrži med.

Sastojci:

  • 2 šolje brašna
  • 2 šolje šećera
  • 2 šolje vode
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašika cimeta
  • 5 kašika džema od kajsija 

za preliv:

  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 4 kašike ulja
  • 3 kašike džema od kajsija

Priprema:

U posudu staviti brašno, šećer, sodu bikarbonu i cimet. U posebnoj posudi pomešajte džem, ulje i vodu. Potom sjedinite sve sastojke i izlijte u pleh ili tepsiju srednje veličine. Pecite na 200 stepeni.

Kada kolač bude pečen ostavite ga na sobnoj temperaturi da se ohladi, a onda ga premažite džemom od kajsija. Nakon što ste rastopili čokoladu sa uljem, prelijte je preko kolača.

Video: Zdravi rafaelo i snikers za samo 5 minuta? Moguće je!

(Telegraf.rs)