Jutarnja musaka: Doručak za celu porodicu

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Jutarnja musaka" je pečena za manje od jedan sat, a njena priprema zahteva svega nekoliko minuta

Foto: Shutterstock

Ovaj jednostavan recept, spremljen u jednoj tepsiji za osmoro ješnih ljudi, idealno je rešenje ako ste ugostili porodicu ili prijatelje preko noći i nemate rešenje šta da im ponudite za doručak.

Za "jutarnju musaku", napravljenu od jaja, kobasica i sira potrebno vam je svega nekoliko minuta da spremite, a možete da je pripremite i "unapred" i ostavite preko noći u frižideru.

Sastojci:

  • 900 g svinjskih kobasica
  • 12 jaja
  • 1 šolja pavlake
  • 1/4 šolje mleka
  • so i biber po ukusu
  • 4 mlada luka
  • 1/2 zelene paprike, isečene na kockice
  • 1/2 crvene paprike, isečene na kockice
  • 2 narendanog kačkavalja

Priprema: 

Zagrejte rernu na 350 stepeni. Poprskajte tepsiju sprejom za kuvanje.

U velikoj činiji pomešajte jaja, pavlaku, mleko, sir i so i biber. Miksajte na maloj brzini električnim mikserom, dok se sve ne sjedini.

Zagrejte veliki tiganj na srednjoj vatri. Dodajte kobasice i pecite ih dok ne porumene, lomeći ih je na male komade drvenom kašikom dok se spremaju. Ocedite veći deo masnoće i prespite kobasice u činiju sa mešavinom jaja.

Dodajte paprike i luk u isti tiganj u kome se pekla kobasica i dinstajte još dva-tri minuta. Dodajte u činiju sa jajima i sve promešajte da se sjedini.

Sipajte smesu u podmazan pleh i pecite 35-50 minuta ili dok se ne formiraju pečene ivice, a sredina jedva pomera.

Ostaci jutarnje musake mogu se da se čuvaju u frižideru i da se konzumiranju naredna tri -četiri dana, samo ih zagrejte.

(Telegraf.rs)