Jutarnja musaka: Doručak za celu porodicu
"Jutarnja musaka" je pečena za manje od jedan sat, a njena priprema zahteva svega nekoliko minuta
Ovaj jednostavan recept, spremljen u jednoj tepsiji za osmoro ješnih ljudi, idealno je rešenje ako ste ugostili porodicu ili prijatelje preko noći i nemate rešenje šta da im ponudite za doručak.
Za "jutarnju musaku", napravljenu od jaja, kobasica i sira potrebno vam je svega nekoliko minuta da spremite, a možete da je pripremite i "unapred" i ostavite preko noći u frižideru.
Sastojci:
- 900 g svinjskih kobasica
- 12 jaja
- 1 šolja pavlake
- 1/4 šolje mleka
- so i biber po ukusu
- 4 mlada luka
- 1/2 zelene paprike, isečene na kockice
- 1/2 crvene paprike, isečene na kockice
- 2 narendanog kačkavalja
Priprema:
Zagrejte rernu na 350 stepeni. Poprskajte tepsiju sprejom za kuvanje.
U velikoj činiji pomešajte jaja, pavlaku, mleko, sir i so i biber. Miksajte na maloj brzini električnim mikserom, dok se sve ne sjedini.
Zagrejte veliki tiganj na srednjoj vatri. Dodajte kobasice i pecite ih dok ne porumene, lomeći ih je na male komade drvenom kašikom dok se spremaju. Ocedite veći deo masnoće i prespite kobasice u činiju sa mešavinom jaja.
Dodajte paprike i luk u isti tiganj u kome se pekla kobasica i dinstajte još dva-tri minuta. Dodajte u činiju sa jajima i sve promešajte da se sjedini.
Sipajte smesu u podmazan pleh i pecite 35-50 minuta ili dok se ne formiraju pečene ivice, a sredina jedva pomera.
Ostaci jutarnje musake mogu se da se čuvaju u frižideru i da se konzumiranju naredna tri -četiri dana, samo ih zagrejte.
(Telegraf.rs)