Ideje za ručak: Piletina sa kikirikijem u slatko-ljutom sosu, kombinacija ukusa koja osvaja
Piletina se topi u ustima
Kineska hrana je već dugi niz godina popularna i kod nas. Oni koji vole neobične kombinacije ukusa sigurno će obožavati i ovaj recept.
Piletina koja se topi u ustima, kikiriki, med i ljuta papričica čine rapsodiju ukusa na vašem tanjiru.
Sastojci:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 2 kašike meda
- 1 šargarepa
- 2 kašike balzamiko sirćeta
- 2 kašike senfa
- 100 g kikirikija
- 1 kašičica soli
- 1 crvena ljuta papričica
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1,5 dl soja sosa
- začini po ukusu
- ulje za prženje
Priprema:
Belo meso isecite na kockice, pa stavite u posudu. Preko mesa dodajte pomenute začine i one po ukusu, pa sve dobro promešajte.
U dublji tiganj sipajte ulje da se greje, pa stavite meso da se prži.
Kada je gotovo, prebacite ga u veću činiju.
Šargarepu uljuštite, isecite na tračice i stavite u već zagrejan tiganj zajedno sa iseckanom ljutom papričicom. Dodajte kikiriki i vratite meso, pa sve pržite zajedno.
Smanjite vatru, pa dodajte med, soja sos i senf i sve dobro promešajte.
Jelo služite toplo uz omiljenu salatu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)