Ideje za ručak: Piletina sa kikirikijem u slatko-ljutom sosu, kombinacija ukusa koja osvaja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Piletina se topi u ustima

Foto:Shutterstock

Kineska hrana je već dugi niz godina popularna i kod nas. Oni koji vole neobične kombinacije ukusa sigurno će obožavati i ovaj recept.

Piletina koja se topi u ustima, kikiriki, med i ljuta papričica čine rapsodiju ukusa na vašem tanjiru.

Sastojci:

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 2 kašike meda
  • 1 šargarepa
  • 2 kašike balzamiko sirćeta
  • 2 kašike senfa
  • 100 g kikirikija
  • 1 kašičica soli
  • 1 crvena ljuta papričica
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1,5 dl soja sosa
  • začini po ukusu
  • ulje za prženje

Priprema:

Belo meso isecite na kockice, pa stavite u posudu. Preko mesa dodajte pomenute začine i one po ukusu, pa sve dobro promešajte.

U dublji tiganj sipajte ulje da se greje, pa stavite meso da se prži.

Kada je gotovo, prebacite ga u veću činiju.

Šargarepu uljuštite, isecite na tračice i stavite u već zagrejan tiganj zajedno sa iseckanom ljutom papričicom. Dodajte kikiriki i vratite meso, pa sve pržite zajedno.

Smanjite vatru, pa dodajte med, soja sos i senf i sve dobro promešajte.

Jelo služite toplo uz omiljenu salatu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)