Zeleni paradajz u tegli bez konzervansa i kuvanja: Sjajan dodatak jelima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Laka priprema, ukusna zimnica

Foto:Shutterstock

Kada dođe hladno vreme, ono što nam pored sunca najviše nedostaje je ukusno voće i povrće. Zato su naše mudre bake izmislile zimnicu kako bismo u pojedinim plodovima mogli da uživamo i u toku zime.

Zeleni paradajz je turšija koju domaćice sve ređe spremaju, a veoma je ukusna. Priprema ove zimnice je veoma brza, a najbolje od svega je to što se ne kuva i nema konzervansa.

Sastojci:

  • dva kg zelenog paradajza
  • biber u zrnu
  • četiri čena belog luka
  • šećer
  • so
  • sirće
  • peršun

Priprema:

Paradajz operite, očistite od peteljki, pa ga isecite na četvrtine. U čiste tegle stavite biber u zrnu po želji, peršun i seckan beli luk.

U tegle zatim naređajte paradajz sve do vrha.

U zavisnosti od toga koliko tegli dobijete, trebalo bi da u svaku sipate jednu kašičicu šećera, dve kašičice soli i tri kašike sirćeta.

Kada sve to stavite u tegle, nalijte vrelu vodu sve do vrha i zatvorite tegle čistim poklopcem.

Okrenite ih naopačke, dobro ih ušuškajte i ostavite da se ohlade. Posle 15 dana zeleni paradajz je spreman za jelo.

Prijatno!

(Telegraf.rs)