Ideje za ručak: Domaća pileća supa sa knedlama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ništa kao domaća supa

Foto:Shutterstock

Na našim prostorima je gotovo nemoguće da za vreme ručka ne bude nešto "na kašiku". Pored mesa, glavna zvezda trpeza je i domaća pileća supa, i to ona sa knedlama.

Zato smo za vas pripremili recept za domaću supu, jer zaista, nema ništa bolje nego kada ručak počne sa njom, naročito kad je sa knedlama.

Sastojci:

  • koske i drugi sitni delovi pileta
  • 1 veći crni luk
  • 2 šargarepe
  • 1 koren paškanata
  • sveži peršun
  • so
  • biber
  • začini po ukusu

sastojci za knedle:

  • 4 kašike griza
  • 1 jaje
  • 1 kašika masti
  • 1/2 kašice soli

Priprema:

Meso operite, pa ga stavite u šerpu. Sve povrće osim luka isecite na kocke.

Povrće dodajte u šerpu za mesom, pa sve prelijte vodom i kuvajte dok ne proključa.

Crni luk očistite, isecite ga napola i zapecite obe strane na suvom tiganju.

Kada supa proključa, dodajte crni luk i ostavite sat vremena da se kuva na tihoj vatri. Dodajte začine po ukusu, so i biber.

Nakon tog vremena, sa koskica skinite meso, vratite ga u šerpu, a sve nepotrebne delove bacite.

Znaćete da je supa gotova kada povrće omekša.

Dok se supa krčka, pripremite knedle.

Mast dobro umutite, pa dodajte jaje i so. Kada ste ove sastojke fino umutili, dodajte i griz, promešajte i ostavite da nabubri,

Kada je supa gotova, kašikom vadite knedle i spuštajte ih u lonac, pa kuvajte oko pet minuta.

U gotovu supu dodajte sitno seckan peršun i uživajte.

Prijatno!

Video: Tajna se krije u jednom sastojku: Ovako se pravi najukusnija paradajz čorba

(Telegraf.rs)