Kukuruzne viršle na štapiću: Originalan recept za američki "corn dog"
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Jednostavni su za pravljenje, a najteži deo njihove pripreme je samo prženje koje traje tri minuta
Foto: Shutterstock
Ove ukusne kukuruzne viršle na štapiću uskoro će postati najdraži doručak za vašu porodicu. Jednostavni su za pravljenje, a najteži deo njihove pripreme je samo prženje.
Pritom, možete da ih pripremite unapred i zaledite.
Deca će biti oduševljena!
Sastojci:
- 1 šolja žutog kukuruznog brašna
- 1 šolja višenamenskog brašna
- ¼ kašičice soli
- ⅛ kašičice crnog bibera
- ¼ šolje belog šećera
- 4 kašičice praška za pecivo
- 1 jaje
- 1 šolja mleka
- 1 litar biljnog ulja za prženje
- 2 pakovanja viršli po izboru
- drveni ražnjići
Priprema:
U posudi pomešajte kukuruzno brašno, višenamensko brašno, so, biber, šećer i prašak za pecivo. Potom umešajte jaja i mleko.
Zagrejte ulje u dubokoj šerpi na srednjoj vatri.
Ubodite drvene ražnjiće celom dužinom u viršle.
Uvaljajte viršle u testo od kukuruznog brašna dok ne budu dobro obložene.
Pržite po dve-tri kukuruzna viršle u isto vreme dok ne porumene, oko tri minuta.
Ocediti ih na papirnim ubrusima, poslužite toplo i uz sos po izboru (kečap, senf, majonez ili drugo).
Video: Recept za najukusniji doručak: Pogačice sa mesom zbog kojih ćete zaboraviti na pekaru
(Telegraf.rs)