Recept za tuna-salatu: Uz samo jednu namirnicu više možete je služiti i kao ručak

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brzo, ukusno, a zdravo!

Foto:Shutterstock

Za doručak se kaže da je najvažniji obrok u toku dana i da bi on trebalo da obiluje vitamina i da nam nekoliko sati drži sitost. Međutim, nisu svi u prilici da pre posla spremaju zdrav doručak, pa se najčešće odlučuju na brze opcije poput pekare.

Ali, ako možete da odvojite najviše deset minuta, onda ćete moći da spremite ukusnu i brzu tuna-salatu.

Recept je vrlo jednostavan, a najbolje od svega je to što, ako navedenim sastojcima dodate i omiljenu testeninu, ovu salatu možete jesti i za ručak.

Sastojci:

  • 200 g zelene ili ajzberg salate
  • 1 konzerva tunjevine
  • ½ glavice crnog luka
  • 1 paradajz
  • 2 kašike kuvanog kukuruza
  • 1 kašilja maslinovog ulja
  • 1 kašika sirćeta
  • so

Priprema:

Tunjevinu dobro ocedite od ulja, pa je stavite u posudu. Luk iseckajte sitno, a paradajz na kriške.

Luk, kukuruz i parazajd zajedno sa salatom stavite u posudu u kojoj se nalazi tunjevina.

Sve prelijte uljem i sirćetom, pa dodajte so i dobro promešajte.

Obrok je odmah spreman za jelo.

Ukoliko želite da ovu salatu jede za ručak, skuvajte šolju testenine, pa kada je ocedite od vode dodajte je ostalim namirnicama.

Prijatno!

Video: Moja Jela: Kada tuna tataki zamiriše u Kaštelu Ečka

(Telegraf.rs)