Recept za bruskete kao iz restorana: Idealni su za doručak

Vreme čitanja: oko 1 min.

Daće vam energiju za početak dana

Foto:Shutterstock

Kada nemate vremena za spremanje doručka, a kod kuće imate osnovne namirnce poput hleba, salate i suvomesntatih proizvoda, to znači samo jedno - brusketi!  

Kada se pomešaju sirni namaz, pršuta i začini, nastaje prava rapsodija ukusa u kojoj će uživati cela porodica.

Sastojci:

  • 1 baget ili stari hleb
  • 1 paradajz
  • 1/2 krastavca
  • 350 g pršute
  • sušeni paradajz
  • sirni namaz 
  • začini po ukusu
  • začinsko bilje za dekoraciju
  • balzamiko sirće

Priprema:

Baget isecite na kriške, pa ih poređajte na pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i pecite 10 minuta na 180 stepeni.

Kada su gotove, kriške hleba izvadite iz pleha, pa ih premažite sirnim namazom.

Zatim na svaku krišku stavite po dva lista pršute, sitno seckan svež i sušeni paradajz.

Krastavac seckajte na kolutove, pa ga poređajte preko pršute i paradajza. Sve prelijte sa malo balzamiko sirćeta.

Preko brusketa pospite omiljeni začin i stavite začinsko bilj, na primer, rukolu.

Uživajte u svakom zalogaju.

Prijatno!

Video: Napravite šarenu oblanda tortu za 10 minuta i zaboravite na šporet

(Telegraf.rs)