Krompir iz rerne kakav ste oduvek želeli: Hrskav spolja, mekan iznutra

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neki se odlučuju da prvo kuvaju krompir i to je zaista tajna kako da postignete paperijastu unutrašnjost pečenog krompira

Foto: Pixabay

Postoji mnogo koraka za postizanje hrskavih, zlatnih i ukusnih krompira iz rerne.

Neki se odlučuju da prvo kuvaju krompir i to je zaista tajna kako da postignete paperijastu unutrašnjost pečenog krompira, prenosi "Express".

Koraci koje treba da pratite kako biste dobili savršeni pečeni krompir.

1. Oljušite krompir

2. Isecite krompir na komade jednake veličine pazeći da nisu preveliki. Imajte na umu da što su komadi veći trebaće im duže da se kuvaju.

3. Stavite ih u šerpu sa hladnom i posoljenom vodom i kuvajte ih neko vreme.

4. Kada nož budete mogli lako da stavite u krompir ocedite ga.

foto Pixabay

5. Ostavite ih da se pare nekoliko minuta pre nego što ubacite malo kukuruznog brašna i začina (po želji: so, biber, origano, bosiljak) preko krompira.

6. Prethodno zagrejte rernu, pleh premažite uljem pa dodajte krompir. Uverite se da imate samo jedan sloj krompira i da nijedan ne leži jedan na drugom.

7. Stavite krompir u rernu, podesite temperaturu na 200 stepeni i pecite oko 25 minuta.

8. Ne zaboravite da nakon 15-tak minuta proverite krompir kako napreduje i da li se ravnomerno peče.

9. Posle 25 minuta krompir bi trebalo da bude gotov, hrskav spolja, a mekan i kremast iznutra.

(Telegraf.rs)