Ideja za brzi ručak: Ravioli sa limunom, graškom i pančetom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukusan obrok spreman za manje od 30 minuta

Foto: Shutterstock

Recepti za pripremu testenine ne znači da uvek morate da koristite sos od paradajza.

Zapravo, jedan od trikova za pripremu ukusnog obroka sa pastom, koji potiče baš od Italijana, je da tradicionalni paradajz sos zamenite sa nekim mnogo jednostavnijim sastojcima, kao što je ekstra devičansko maslinovo ulje, sveže začinsko bilje i rendani parmezan.

A ako želite kompletnu večeru za 20 minuta, a da je zaista i dobra, probajte raviole punjene spanaćem i sirom, spremljene sa graškom i pančetom ... jer.. pa sa pančetom nikada ne možete da pogrešite. 

Sveža testenina se kuva svega četiri minuta, tako da najduži deo pripreme ovog ručka čekanje da voda provri.

Sastojci: 

  • 200 g tanko isečene pancete (8 do 10 kriški)
  • 500 g raviola od spanaća i rikote
  • 6 kašika neslanog putera ili margarina
  • 2 kašičice sitno rendane limunove kore,
  • 1 kašičica limunovog soka
  • 1 šolja smrznutog graška, odmrznut
  • 1/4 šolje rendanog kačkavalja, plus još za posip jela
  • so i biber
  • svež bosiljak, za posip

Priprema:

Stavite veliki lonac vode koju ste posolili da provri.

U međuvremenu, ispecite pančetu u velikom tiganju na srednje jakoj vatri, okrećući dok ne porumeni i ne postane hrskava, osam do deset minuta.

Izvadite je na tanjir obložen papirnim ubrusom i obrišite tiganj.

Dodajte raviole u ​​ključalu vodu i kuvajte prema uputstvima na etiketi.

Ostavite sa strane 1/2 šolje vode u kojoj su se kuvale raviole, a potom ih lagano ocedite.

Pomešajte puter ili margarin i limunovu koricu i sok u tiganju na srednje jakoj vatri.

Potom dodajte grašak, raviole i 1/4 šolje rezervisane vode za kuvanje. Sačekajte da pusti ključ.

Umešajte sir i promešajte.

Začinite solju i biberom.

Ajo je potrebno dodajte još vode za kuvanje, jednu po jednu kašiku.

Sipajte jelo u tanjire i pospite odozgo sa kačkavaljem, mrvicama pančete i bosiljkom.

(Telegraf.rs)