Ideje za ručak: Krompir-paprikaš sa piletinom
Priprema je toliko jednostavna da ga mogu spremiti i početnici u kuhinji
Krompir paprikaš je izmišljen u Mađarskoj, ali se zbog jednostavne pripreme, lepog ukusa i zdravog sastava odomaćio i kod nas.S obzirom na to da je priprema veoma jednostavna, a ukusno je i zdravo, ovo "jelo na kašiku" bi trebalo da se nađe često na vašoj trpezi.
Sledite upusta ovog recepta i dobićete paprikaš u kom će uživati cela porodica.
Sastojci:
- 2 glavice crnog luka
- 1 kg krompira
- 500 g pilećeg belog mesa
- 1 crvena paprika
- 200 ml soka od paradajza
- 2 šargerepe
- so, biber
- 1 kašičica začinske paprike
- peršun
- 1 dl ulja
Priprema:
Luk isecite na kockice, pa ga dinstajte na zagrejanom ulju u šerpi. Dodajte šargarepu koju ste očistili i isekli na kolutove.
Zatim dodajte meso koje ste isekli na kockice i iseckanu papriku.
Posolite i pobiberite po ukusu.
Sipajte malo vode, sve dinstajte zajedno i s vremena na vreme dolivajte vodu.
Kada je meso upola kuvano dodajte sok od paradajza, začinsku papriku, i krompir koji ste prethodno oprali i iseckali na kocke.
Sipajte oko pola litre vode i ostavite da se sve zajedno krčka oko 30 minuta.
Po želji, na kraju kuvanja možete dodati i malo svežeg peršuna, a potom uživati u ovom jelu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)