Brauni kom je teško odoleti: Recept za najbrži i najlepši čokoladni kolač

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poslasticu svilenkaste teksture mogu da spreme i početnici u kuhinji

Recepti za kolače sa čokoladom, za čiju pripremu nije potrebno mnogo vremena, omiljeni su svim domaćicama. Jedan od najpopularnijih recepata je brauni sa čokoladom.

Njegova priprema je jednostavna i neće pasti teško ni početnicima u kuhinji, a svilenkasta tekstura kolača dopašće se i najistančanijim sladokuscima.

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 150 g putera
  • 10 kašika šećera
  • 10 kašika mleka
  • 10 kašika brašna
  • kesica praška za pecivo
  • 2 kašike kakao-praha

Priprema:

U posudu za kuvanje na pari stavite izlomljenu čokoladu i puter i mešajte dok se sastojci ne sjedine.

U plastičnu činiju sipajte jaja, dobro ih umutite mikserom, pa dodajte brašno, šećer, kakao-prah, mleko i prašak za pecivo. Sve dobro umutite varjačom (da smesa ne bi previše zapenila), dodajte rastopljenu čokoladu i puter, pa još jednom dobro izmešajte.

Pleh obložite pek-papirom, sipajte smesu za brauni i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta. Ohlađen kolač isecite na kocke i služite.

Po želji, uz brauni poslužite umućenu slatku pavlaku, šlag ili kuglu sladoleda.

Prijatno!

Video: Mini mafini od samo 5 sastojaka: Recept za zdravi dezert

(Telegraf.rs)