Brauni kom je teško odoleti: Recept za najbrži i najlepši čokoladni kolač
Poslasticu svilenkaste teksture mogu da spreme i početnici u kuhinji
Recepti za kolače sa čokoladom, za čiju pripremu nije potrebno mnogo vremena, omiljeni su svim domaćicama. Jedan od najpopularnijih recepata je brauni sa čokoladom.
Njegova priprema je jednostavna i neće pasti teško ni početnicima u kuhinji, a svilenkasta tekstura kolača dopašće se i najistančanijim sladokuscima.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 150 g čokolade za kuvanje
- 150 g putera
- 10 kašika šećera
- 10 kašika mleka
- 10 kašika brašna
- kesica praška za pecivo
- 2 kašike kakao-praha
Priprema:
U posudu za kuvanje na pari stavite izlomljenu čokoladu i puter i mešajte dok se sastojci ne sjedine.
U plastičnu činiju sipajte jaja, dobro ih umutite mikserom, pa dodajte brašno, šećer, kakao-prah, mleko i prašak za pecivo. Sve dobro umutite varjačom (da smesa ne bi previše zapenila), dodajte rastopljenu čokoladu i puter, pa još jednom dobro izmešajte.
Pleh obložite pek-papirom, sipajte smesu za brauni i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta. Ohlađen kolač isecite na kocke i služite.
Po želji, uz brauni poslužite umućenu slatku pavlaku, šlag ili kuglu sladoleda.
Prijatno!
(Telegraf.rs)