Ideja za ručak: Posne polpete od krompira u kojima ćete uživati

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nestaju u trenu

Foto:Shutterstock

Krompir je skoro pa obavezna namirnica za vreme ručka i može se spremati na bezbroj načina. Ako želite da napravite nešto drugačije od ovog povrća, predlažemo polpete koje se spremaju vrlo jednostavno.

Uz ovaj recept napravićete savršene polpete koje su idealne kao prilog uz svako jelo.

Sastojci:

  • 1,5 kg krompira
  • 200 g brašna
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • so, biber
  • prezle
  • ulje za prženje

Priprema:

U veću šerpu sipajte vodu, stavite krompir i kuvajte ga u ljusci.

Za to vreme, sitno iseckajte crni i beli luk.

U tiganj sipajte malo vode, pa dinstajte luk dok ne postane staklast.

Kada je krompir gotov, oljuštite ga od ljuske i izgnječite ga.

U krompir dodajte sve druge namirnice sem prezli.

Smesu koju dobijete stavite na dlan, pa oblikujte polpete, a onda ih uvaljte u prezle.

U dubljoj posudi zagrejte ulje, pa spuštajte pažljivo polpete i pecite ih s obe strane dok ne porumene.

Kada su gotove, stavite ih na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće.

Prijatno!

Video: Sir od indijskog oraha, posno zadovoljstvo

(Telegraf.rs)