Posni pasulj i brancin za slavsku trpezu: Profesionalni kuvar Borko otkriva kako da spremite ova jela

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oba recepta mogu da spreme i novopečene domaćice

Polako nam se približava jedna od najvećih pravoslavnih slava - Sveti Nikola. Slava je posna jer pada u vreme božićnog posta, koji traje 40 dana.

Ukoliko ste vi domaćin za ovu slavu, vreme je da dobro razmislite šta će se od hrane naći na vašoj trpezi.

Pored posnih punjenih paprika, posne sarme i čorbe, na slavskoj trpezi su gotovo obavezni posni pasulj i riba.

Ukoliko vam je potrebno malo inspiracije, naš kuvar Borko je tu da vam pokaže kako da najbrže i najbolje spremite brancin i posni pasulj. 

Uz recept, kuvar Borko je otkrio i nekoliko trikova, te smo sigurni da će vam biti od velike koristi.

U videu na početku teksta pogledajte kako da spremite brancin i pasulj.

Video: Istražili smo koliko košta riba pred najmasovniju srpsku slavu Svetog Nikolu

(Telegraf.rs)