Kremasti brusketi od pečuraka: Idealni su za doručak, užinu ili večeru
Pečurke i divna mešavina začinskog bilja čine izdašan, ukusan preliv za bruskete
Ako vam ponestaje ideja šta da spremite za doručak, predstavljamo vam jednostavan recept za pripremu brusketa sa pečurkama.
Kremaste pečurke sa belim lukom i začinima na prepečenom francuskom bagetu su idealne za početak ovih hladnih dana.
Ujedno, ovi brusketi mogu da budu i dobra užina ili večera.
Sastojci
- 200 g isečenih svežih pečuraka
- 3 glavice seckanog crnog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 šolja krem pavlake (180 g)
- 1/4 kašičice soli
- 1/4 kašičice bibera
- 1 baget
- 1 čen belog luka, oljušten i prepolovljen
- 120 g kačkavalja
- bosiljak, peršun i majčina dušica (po ukusu i po želji)
Priprema:
U velikom tiganju propržite pečurke i luk na ulju šest-sedam minuta. Umešajte pavlaku, so i biber i čekajte da provri.
Smanjite toplotu i nepokriveno dinstajte dvadesetak minuta, dok se ne zgusne, povremeno mešajući.
U međuvremenu stavite kriške bageta na nepodmazan pleh i prepecite par minuta u rerni.
Uzmite beli luk i trljajte ga preko svakog parčeta tosta.
Stavite kačkavalj na prepečeni hleb i vratite još par minuta u rernu dok se ne istopi.
Paralelno u mešavinu pečuraka umešajte bosiljak, peršun i timijan (po ukusu i po želji), pa sklonite posudu sa ringle.
Kašikom zahvatite po jednu kašiku krem pečuraka i stavite na svaki tost sa kačkavaljem. Poslužite odmah.
Prijatno!
(Telegraf.rs)