Recept za pitu s višnjama: Sočna i izdašna
Pita koja mnoge podseća na detinjstvo
U toku hladnih dana svima nam nedostaje ukusno voće u kom smo uživali u toku leta. Međutim, znajući to, većina domaćica je zamrzla određeno voće od kog će spremati ukusne kolače.
Pita sa višnjama je mnogima omiljena poslastica iz detinjstva, a i ko bi mogao da odoli hrskavoj spoljašnjosti i mekanoj unutrašnjosti.
Sastojci:
- 1 pakovanje kora za pitu
- 500 g očišćenih višanja
- 10 kašika šećera
- 5 kašika griza
- 5 kašika ulja
Priprema:
U većoj posudi pomešate višnje, šećer i griz.
Pleh u kom ćete peći podmažite s malo ulja. Na radnu površinu stavite tri kore i sve tri premažite s malo ulja i složite ih jednu na drugu.
Preko treće kore pospite nadev od višanja i zarolajte kore u rolat. Stavite rolat u pleh i ponavljate postupak dok ne potrošite sav materijal.
Rolate premažite s malo ulja, pa ih pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Kada je gotova, ostavite je da se pita prohladi, pa je poslužite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)