Recept za sočne čokoladne keksiće kojima niko neće moći da odoli

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spremaju se brzo i lako, a potrebno vam je nekoliko sastojaka

Foto: Pixabay

Čokoladni keksići postaće omiljena poslastica u vašem domaćinstvu.

Još je bolja vest što se spremaju brzo i lako, a ukus im je jednako dobar kada se jedu odmah nakon pečenja ili kada odstoje nekoliko dana.

Sastojci

  • 100 g maslaca
  • 250 g crne čokolade
  • 2 jaja
  • 100 g šećera
  • 50 g brašna
  • kašičica praška za pecivo

Priprema:

Maslac otopite na laganoj vatri zajedno sa crnom čokoladom.

Jaja umutite sa šećerom, zatim dodajte smesu otopljene čokolade i maslaca.

Kada se jaja i čokolada sjedine, dodajte brašno u koje ste prethodno dodali prašak za pecivo. Sjedinite celu smesu, pa deliće vadite kašikom i oblikujte ih kružno na pek papiru postavljenom na pleh.

Pecite u rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.

Video: Napravite šarenu oblanda tortu za 10 minuta i zaboravite na šporet

(Telegraf.rs)