Recept za posnu musaku: Jelo bez kapi ulja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovako pripremljena je bolja od svoje mrsne verzije

Foto:Shutterstock

Musaka se veoma lako sprema, zasitna je, ukusna, te je zbog toga veoma čest gost na trpezama.

Iako je domaćice uglavnom spremaju sa mesom, njena posna verzija je takođe veoma ukusna.

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 200 g pirinča
  • 300 g pečuraka
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • so
  • biber
  • začini po ukusu

Priprema:

U tiganju zagrejte malo vode, pa dinstajte sitno seckan crni luk dok ne omekša.

Pečurke i beli luk iseckajte, pa propržite zajedno za crnim lukom.

Na kraju dodajte i pirinač koji ste prethodno isprali u nekoliko voda.

Dodajte začine po ukusu.

Krompir oljuštite i isecite na deblje kolutove, pa dodajte so i biber i začine po ukusu i dobro promešajte.

Posudu u kojoj ćete peći musaku obložite papirom za pečenje.

Dno posude obložite jednim delom krompira, pa preko njega stavite deo fila od pirinča.

Postupak ponavljate dok imate materijala, ali vodite računa da krompir složite poslednji.

Sve prelijte vrućom vodom, da krompir ogrezne.

Musaku pecite na 200 stepeni oko 25 minuta.

Prijatno!

(Telegraf.rs)