Recept za prolećne rolnice: Kombinacija ukusa s kojom nema greške
Rapsodija ukusa
Ukoliko postoji idealan trenutak da spremite prolećne rolnice, onda je to ovaj. Proleće je ponovo tu, te zavucite rukave i spremite divno jelo koje nas uvek asocira na ovo prelepo godišnje doba.
Recept za prolećne rolnice je vrlo jednostavan, te verujemo da ćete ih često praviti.
Sastojci:
- 5 kora za pitu
- 1 crni luk
- 1 praziluk
- 200 g mlevenog mesa
- 1 šargarepa
- 1 kašika šećera
- 2 kašike soja sosa
- 1 kašika brašna
- so, biber
- ulje
Priprema:
U zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa stavite crni luk i praziluk da se dinstaju.
Zatim dodajte izrendanu šargarepu i mleveno meso.
Pržite sve dok meso ne bude gotovo, pa dodajte, so, biber, soja sos i šećer,
Pet kora izdvojte i isecite nožem na četvrtine, tako da dobijete kvadrate od kojih ćete praviti rolnice.
Da bi se rolnice lepo zatvorile, potrebno je napraviti “lepak” od brašna.
Naime, u šoljici pomešajte kašiku brašna i dve-tri kašike vode, tako da dobijete pastu.
Ivice kora premažite ovom pastom, punite filom, pa presavijte, a potom savijte u rolnice.
Rolnice pržite u zagrejanom ulju, sa svake strane po dva minuta, a zatim ih stavljate na pipirni ubrus kako bi upio višak masnoće.
Rolnice služite tople uz omiljeni umak.
Prijatno!
(Telegraf.rs)