Recept za prolećne rolnice: Kombinacija ukusa s kojom nema greške

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rapsodija ukusa

Foto: Shutterstock

Ukoliko postoji idealan trenutak da spremite prolećne rolnice, onda je to ovaj. Proleće je ponovo tu, te zavucite rukave i spremite divno jelo koje nas uvek asocira na ovo prelepo godišnje doba.

Recept za prolećne rolnice je vrlo jednostavan, te verujemo da ćete ih često praviti.

Sastojci:

  • 5 kora za pitu
  • 1 crni luk
  • 1 praziluk
  • 200 g mlevenog mesa
  • 1 šargarepa
  • 1 kašika šećera
  • 2 kašike soja sosa
  • 1 kašika brašna
  • so, biber
  • ulje

Priprema:

U zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa stavite crni luk i praziluk da se dinstaju.

Zatim dodajte izrendanu šargarepu i mleveno meso.

Pržite sve dok meso ne bude gotovo, pa dodajte, so, biber, soja sos i šećer,

Pet kora izdvojte i isecite nožem na četvrtine, tako da dobijete kvadrate od kojih ćete praviti rolnice.

Da bi se rolnice lepo zatvorile, potrebno je napraviti “lepak” od brašna.

Naime, u šoljici pomešajte kašiku brašna i dve-tri kašike vode, tako da dobijete pastu.

Ivice kora premažite ovom pastom, punite filom, pa presavijte, a potom savijte u rolnice.

Rolnice pržite u zagrejanom ulju, sa svake strane po dva minuta, a zatim ih stavljate na pipirni ubrus kako bi upio višak masnoće.

Rolnice služite tople uz omiljeni umak.

Prijatno!

Video: Napravite šarenu oblanda tortu za 10 minuta i zaboravite na šporet

(Telegraf.rs)