Posna sreda: Skuša iz rerne biće posebno ukusna uz samo jedan sastojak

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ipak, kada je skuša u pitanju, pored ruzmarina, jedan sastojak će je učiniti posebno ukusnom

Foto: Shutterstock

Tokom posta nije uvek lako imati inspiraciju za ručak, ali ribu na više načina obično vole svi ukućani.

Skuša je veoma hranjiva, ali njen specifičan ponekad ne prija svima. Zato je ruzmarin pravo rešenje za ovaj riblji specijalitet.

Ipak, kada je skuša u pitanju, pored ruzmarina, jedan sastojak će je učiniti posebno ukusnom. To je belo vino. 

Sastojci: 

  • 4 skuše
  • nekoliko grančica ruzmarina
  • 1 konzerva kukuruza 
  • suvi biljni začin 
  • 1 dl belog vina
  • 1 limun
  • so 
  • ulje

Priprema:

Ribu očistite, rasecite sa strane i izvadite nejestivu unutrašnjost.

Začinite je, pa u očišćene rasečene delove stavite kukuruz, po krišku limuna i po grančicu ruzmarina, svežu ili sušenu.

U nauljen pleh poređajte ribe, te ih pecite u rerni zagrejanoj na 250 stepeni.

Kada riba dobije zlatastu boju i postane hrskava, prelijte je belim vinom.

Vratite je u rernu, da se ukrčka, pa je izvadite i poslužite.

Uz ribu servirajte salatu po želji.

(Telegraf.rs)