Salata od rena sa pavlakom, kremasta i pikantna: Savršen dodatak uz sve vrste mesa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jednostavna i brza priprema - nezaboravan ukus!

Foto: Shutterstock

Uz prazničnu trpezu mnoge domaćice će poslužiti zelenu salatu, kupus, mladi luk ili šopsku salatu.

Ali, nijedna od njih ne može da parira salati od rena, posebno ako ste za praznik pripremili praseće ili jagnjeće pečenje. Pikantnog ukusa, sa dodatkom pavlake, ova salata će biti savršen dodatak uz sve vrste mesa.

Sastojci:

  • 2 veća korena rena
  • dve kašike sirćeta
  • malo soli
  • kašika mleka
  • 180 ml pavlake
  • peršunov list za ukrašavanje

Priprema:

Oljuštite ren, pa ga izrendajte, posolite, dodajte mu sirće i kašiku mleka. Ostavite da odstoji pola sata, pa umešajte pavlaku i sve dobro sjedinite.

Pre služenja ukrasiti peršunovim listom.

Ovako pripremljen ren može da stoji desetak dana u frižideru i da zadrži pikantan ukus.

Prijatno!

(Telegraf.rs)