Iskoristite ostatke praznične hrane: Kiš od kuvanih jaja je idealan način da započnete novi dan
Evo odličnog rešenja za ostatke praznične trpeze!
Verujemo da svake godine nailazite na isti problem. Praznične svečanosti su završene i ostalo je još mnogo hrane. Kada je Vaskrs u pitanju, posebno je teško smisliti šta raditi sa svim tim kuvanim jajima. Evo odličnog recepta i načina da ih iskoristite!
Sastojci:
- 200 g brašna
- 90 g maslaca
- 70 ml vode
- 5 kuvanih jaja
- 1 veza mladog luka
- 150-200 g šunke
Za nadev:
- 5 jaja
- 200 g kisele pavlake
- 100 ml mleka
- parmezan
Priprema:
Najpre iseckajte mladi luk koji ćete odmah i ispržiti. U jednu posudu sjedinite: brašno, so, izmrvljeni puter i hladnu vodu. Potom umesite testo, a onda ga razvucite i stavite u tepsiju za tart. Zatim iseckajte šunku, pa je sjedinite sa proprženim lukom. Na red su došla kuvana jaja koja treba iseći na kolutove. Kada to završite sipajte luk i šunku preko testa, pa poređajte iseckana jaja. Ostala jaja umutite sa pavlakom, mlekom i parmezanom, pa sve lepo prelijte.
Zagrejte rernu na 180°C i pecite oko 30 minuta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)