Iskoristite ostatke praznične hrane: Kiš od kuvanih jaja je idealan način da započnete novi dan

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo odličnog rešenja za ostatke praznične trpeze!

Foto: Shutterstock

Verujemo da svake godine nailazite na isti problem. Praznične svečanosti su završene i ostalo je još mnogo hrane. Kada je Vaskrs u pitanju, posebno je teško smisliti šta raditi sa svim tim kuvanim jajima. Evo odličnog recepta i načina da ih iskoristite!

Sastojci: 

  • 200 g brašna
  • 90 g maslaca
  • 70 ml vode
  • 5 kuvanih jaja
  • 1 veza mladog luka
  • 150-200 g šunke

Za nadev:

  • 5 jaja
  • 200 g kisele pavlake
  • 100 ml mleka
  • parmezan

Priprema:

Najpre iseckajte mladi luk koji ćete odmah i ispržiti. U jednu posudu sjedinite: brašno, so, izmrvljeni puter i hladnu vodu. Potom umesite testo, a onda ga razvucite i stavite u tepsiju za tart. Zatim iseckajte šunku, pa je sjedinite sa proprženim lukom. Na red su došla kuvana jaja koja treba iseći na kolutove. Kada to završite sipajte luk i šunku preko testa, pa poređajte iseckana jaja. Ostala jaja umutite sa pavlakom, mlekom i parmezanom, pa sve lepo prelijte.

Zagrejte rernu na 180°C i pecite oko 30 minuta.

Prijatno!

(Telegraf.rs)