Recept za riblje pljeskavice bez kapi ulja: Uz omiljeni prilog dobićete savršen ručak
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Jednostavan recept uz koji ćete brzo pripremiti ovaj specijalitet od ribe
Svetlana Verbitckaia
Ukoliko vodite računa o ishrani ili ste vegetarijanac, onda su riblje pljeskavice idealne za vas.
Recept je vrlo jednostavan, brzo se priprema, a ukus parira onim pljeskavicama od svinjskog ili drugog mesa.
Sastojci:
- 1 kg mlevene ribe
- 5 kašika prezli
- 1 kašika začina za riblju čorbu
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- prstohvat sobe bikarbone
- biber
Priprema:
Mlevenu ribu stavite u dublju posudu, pa dodajte sve druge navedene sastojke.
Smesu oblikujte dlanovima najpre u lopticu željene veličine, a zatim od nje napravite pljeskavicu vodeći računa da cela bude iste debljine.
Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje i poređajte pljeskavice.
Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, a kada gornja strana porumeni, izvadite pleh i okrenite pljeskavice na drugu stranu.
Pecite ih dok ne porumeni i druga strana.
Prijatno!
(Telegraf.rs)