Ideja za doručak: Topli sendviči iz rerne

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovakvom doručku se najviše raduju najmlađi!

Foto: Shutterstock

Vikend svi vole da provode kod kuće ili napolju, a kako biste skratili vreme provedeno u pripremi obroka, evo jednog brzog recepta. Bićete dugo siti, a nećete morati da brinete, deca će zaista sve pojesti!

Sastojci:

  • hleb 
  • 1 jaje
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 150 g šunke
  • 150 g kačkavalja
  • 1 paradajz 
  • peršun 
  • origano
  • biber 

Priprema:

Veći pleh obložite pek papirom. Hleb isecite na kriške i rasporedite po plehu.

U odgovarajućoj vanglici umutite jaje žicom za mućenje. Dodajte kiselu pavlaku i sjedinite je sa jajetom. Šunku iseckajte na sitne kockice, kačkavalj krupno izrendajte, paradajz oljuštite i iseckajte na kockice. Peršun sitno iseckajte. Sve ovo dodajte u smesu sa jajima i pavlakom. Na kraju dodajte origano i biber. Sve sastojke sjedinite, pa smesu rasporedite po hlebu (po 2-3 pune kašike). Ova smesa je dovoljna za 9 kriški hleba.

Rernu prethodno zagrejte na 200 stepeni i stavite da se peče oko 15 minuta, odnosno dok blago ne porumeni.

Kada je pečeno, izvaditi iz rerne i prohladiti 5-10 minuta.

Prijatno!

(Telegraf.rs)