Napravite pica štapiće za doručak: Slani, hrskavi, puni sira... šta bi još mogli da poželite?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da bi štapići uspeli, najvažniji sastojak je testo za picu sa tankom korom.

Foto: Shutterstock

Domaći pica štapići sa sirom napravljeni su od testa za picu, luka, belog luka, maslinovog ulja, origana, mocarele i parmezana, a savršeni su za doručak, užinu ili predjelo na zabavi.

 Da bi štapići uspeli, najvažniji sastojak je testo za picu sa tankom korom. 

I obavezno održavajte sos za picu toplim, to je neophodno za umakanje ovih ukusnih štapića za picu!

Sastojci

  • Testo za picu 
  • 1/2 šolje crnog luka isečenog na kockice
  • 2 čena belog luka, sitno iseckan 
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica italijanskih začina
  • 1/2 kašičice majčine dušice
  • 1 1/2 šolje narendane mocarele
  • 1/2 šolje rendanog parmezana
  • 1 šolja pripremljenog sosa za picu

Priprema

Pripremite testo i stavite ga na podmazani pleh.

U posebnoj činiji pomešajte luk, beli luk, maslinovo ulje, origano, italijanske začine i majčinu dušicu.

Ravnomerno rasporedite smesu po testu.

Pospite mocarelom, a zatim i parmezanom.

Pecite na 200 stepeni oko osam do 11 minuta.

Ohladite testo oko pet minuta, pa ga isecite na trake.

Poslužite sa zagrejanim sosom za picu.

(Telegraf.rs)